Δυναμική παρουσία του ΟΑΧ στις Εθνικές Ομάδες Σκουός – Τρεις αθλητές στις αποστολές για τα Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα 2026

Με έντονο συναγωνισμό, υψηλό επίπεδο αγωνιστικής ετοιμότητας και δυνατές αναμετρήσεις ολοκληρώθηκε η διαδικασία συγκρότησης των Εθνικών Ομάδων Σκουός, μέσα από τους αγώνες πρόκρισης που πραγματοποιήθηκαν το τριήμερο 20–22 Φεβρουαρίου 2026 στις εγκαταστάσεις του Όμιλος Αντισφαίρισης Αθηνών.

Η διοργάνωση αποτέλεσε κομβικό σημείο για τη φετινή αγωνιστική χρονιά, καθώς από τα αποτελέσματά της προέκυψαν οι αθλητές και οι αθλήτριες που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις της άνοιξης. Οι Εθνικές Ομάδες Ανδρών και Γυναικών ετοιμάζονται για τη συμμετοχή τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στο Λουξεμβούργο (15–18 Απριλίου 2026), ενώ οι αναπτυξιακές κατηγορίες θα δώσουν το «παρών» στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων που θα φιλοξενηθεί τον Μάιο στην Πράγα.

Ξεχωριστή σημασία έχει η ισχυρή παρουσία του ΟΑΧ στις μικρές ηλικιακές κατηγορίες, γεγονός που επιβεβαιώνει τη σταθερή επένδυση του συλλόγου στην ανάπτυξη ταλέντων και στη συστηματική καλλιέργεια του αθλήματος. Η επιλογή τριών αθλητών του ΟΑΧ στις Εθνικές Ομάδες U15 και U17 αποτελεί έμπρακτη αναγνώριση της δουλειάς που γίνεται σε αγωνιστικό και προπονητικό επίπεδο.

Εθνική Ομάδα U15 – Αγοριών

  • Νικόλαος Σκαράκης

Εθνική Ομάδα U17 – Κοριτσιών

  • Χριστίνα Καραβιτάκη
  • Αργυρώ Αρετάκη

Η παρουσία των αθλητών του ΟΑΧ σε δύο διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες αναδεικνύει το βάθος και τη συνέχεια στο αγωνιστικό του δυναμικό. Η πρόκριση αυτή δεν αποτελεί μόνο προσωπική επιτυχία των αθλητών, αλλά και συλλογική δικαίωση της φιλοσοφίας του Ομίλου, που δίνει έμφαση στη μακροχρόνια αθλητική εξέλιξη, στην πειθαρχία και στη διαρκή αγωνιστική βελτίωση.

Ο ΟΑΧ συγχαίρει θερμά όλους τους αθλητές για την προσπάθεια και την επιτυχία τους και τους εύχεται καλή επιτυχία στις διεθνείς διοργανώσεις, όπου θα αγωνιστούν με το εθνόσημο, εκπροσωπώντας επάξια την Ελλάδα και τον σύλλογό τους.